Zomer editie 2021 nr 74

Het magazine is dinsdag 25 mei voor abonnees verkrijgbaar en vanaf 28 mei ligt het magazine in webshops en de boekhandels van AKO, Bruna en Primera.

Ook in deze editie is er weer voor iedereen iets te vinden. We maken gebruik van een breed scala aan technieken:
prachtige borduurmotieven op een papieren tasje, een torenhoog geappliqueerd ijsje en een (vrijmachinaal) monsterlijk leuke knuffel.

Deze keer vindt u diverse werkstukken waarin Mylar is verwerkt. Mylar is een mooi en bijzonder materiaal waar u leuke effecten mee kunt creƫren. We gebruiken Mylar in een wandkleed, de schattige ijsjes en de tafelloper vol bijzondere insecten die door de iriserende Mylarfolie een schitterende uitstraling krijgen. Ook hebben we een tal van leuke technieken gebruikt, zoals het samenvoegen van borduurmotieven. Dit hebben we op twee verschillende manieren toegepast op een kussen.

En daarnaast: zeg het met bloemen!
Of u nou een hele vaas vol wil maken, of slechts een paar bloemen, alles is mogelijk bij het maken van uw eigen bloemencompositie. Wilt u liever even alleen zijn met uw projectjes, dan kunt u zich terugtrekken in het kleinste kamertje met een leuke wc-roldrager.

Ook aan de kleintjes is gedacht. Zo hebben we een handige tas voor tekenspullen en daarnaast kunt u zich buigen over de laatste garderobe voor de aankleedpoppetjes. Dit keer zijn het zomerse outfits!
Een bijzonder project is het kussen in Zentangle-stijl dat volledig gemaakt is met siersteken die op uw naaimachine te vinden zijn. En we maken kennis met een nieuw softwarepakket waarin we een aantal basishandelingen uitleggen.

Al met al kunt u weer kiezen uit veel leuke werkstukken in dit nummer, wij verheugen ons op uw reacties! Er is toch niets leukers dan lekker creatief bezig zijn.

Een beknopt overzicht wat u in deze editie kunt verwachten:
Aankleedpopjes met zomers outfit * Borduren op papier * Campingmandje * IJsjes * Kinderschort * Knuffel * Kussens* Loungekussen * Opbergsysteem aan de wand of bankleuning * Stoer monstertje * Tafelloper * Tekentas * Toiletrolhouder * Trapunto op handdoek* Waszak * Windlicht van papier * Wandkleed van zeshoeken

Technisch en praktisch:
Kennismaken met Janome Artistic Digitizer 1.5 * Caleidoscoopmotieven * Zentangle met de naaimachine * Tekening omzetten naar borduurpatroon * Werken met Mylar