Cover editie 52De merklap staat centraal in dit nummer en bestaat doorgaans uit een stuk stof waarop van alles geborduurd kan zijn, zoals figuren, het alfabet, motieven of decoraties. En alfabetten en monogrammen vindt u in allerlei varianten terug.

Wij hebben in deze editie geprobeerd herinneringen van vroeger tastbaar te maken en dragen ideeën aan voor het verwerken oude handwerkjes.

Ook aan kleding kunnen mooie herinneringen zitten, daarom zijn wij ook daar mee aan de slag gegaan. Overhemden waren een inspiratiebron voor heel veel kinderschorten en van gebreide truien is een prachtige plaid gemaakt.

Met meer dan 25 werkstukken en bijna 200 gratis downloads komt u deze winter wel door!

Wedstrijd

Blader ook even naar de wedstrijdpagina 54 (of webpagina). De wedstrijd is anders van opzet, maar zeker niet minder aantrekkelijk. Wij zien uw corsage graag tegemoet!

Werken met de naaimachine

Rectificatie (in het blad is per abuis verkeerde website vermeld)
Dit boek bestaat uit zeven hoofdstukken waarin alle aspecten van de naaimachine en haar mogelijkheden aan bod komen. Bij alle technieken wordt aangegeven welk voetje, naald, garen en versteviging moet worden gebruikt voor het mooiste resultaat. Alle voorbeelden zijn voorzien van duidelijke tekeningen en/of foto’s. Met dit boek heeft de naaimachine geen geheimen meer voor u en haalt u het maximaal haalbare uit uw machine. Kortom, dit boek is een must-have voor elke naaister!
264 pagina’s, Paperback
Auteur: Christelle Beneytout
Uitgever: Deltas Centrale Uitgeverij
ISBN: 9789044743784
Prijs: € 39,95
Website: deltas.nl

Rectificatie:
Per abuis staat op pagina 11 vermeld dat de patronen van het naaialfabet gratis te downloaden patronen  zijn. Onze excuses hiervoor.
Het zijn (inmiddels) kooppatronen van Julia’s Needle Design. In de nieuwsbrief van aug./sept. heeft als tip gestaan deze gratis te downloaden daar we er in het winternummer mee aan de slag gaan. Helaas zijn ze nu niet meer gratis te downloaden. Alleen nog maar te koop.

Impressie van de werkstukken in deze editie van StitchatHome