i FABRICis

Het museum presenteert een jonge generatie veelbelovende ontwerpers uit Europa, actief op het gebied van mode, interieurtextiel en design. i FABRICis één van de hoogtepunten van de culturele programmering in het kader van de manifestatie Tilburg Textiles welke is opgezet binnen de context van 2018Brabant. tot en met 29 januari 2012. Website: textielmuseum.nl 

Bewonder de hoeden!

De hoeden hebben als thema: Noord – en Zuidpool. Dit jaar wordt het een dubbelexpositie, omdat de ontwerpers, naast de wedstrijdhoed, met het oog op het einde van het jaar en de feestdagen in zicht, ook een feestelijke en/of winterhoed uit eigen collectie inzenden. De hoeden worden ook te koop aangeboden. Jaarlijks organiseert de NHV een wedstrijd/tentoonstelling waarbij alle hoedenmakers worden uitgenodigd een hoed te ontwerpen. In 2006 werd gestart met de reeks “Werelddelen” met het continent Azië. Daarna volgden Afrika, Oceanië en Noord- en Zuid Amerika. Tot en met 26 december 2011 (vr,za,zo), De Karmel in Drachten,
Website: karmelklooster.nl